Contract Ads

Ben jij gek op geurkaarsen en op zoek naar een creatieve en uitdagende activiteit? Ga dan kaarsen maken tijdens een workshop. Niet alleen leer je heel veel over het maken van kaarsen, je gaat ook naar huis met je eigen prachtige en unieke creaties. Hieronder beantwoorden we vijf veelgestelde vragen over wat je kunt verwachten tijdens de workshop.

Wat leer je tijdens een workshop kaarsen maken?

Tijdens een workshop kaarsen maken leer je de basisprincipes van het maken van je eigen kaarsen. Je leert over het toevoegen van geuren, het plaatsen van de lont en het gieten van de kaarsen. Daarnaast krijg je ook inzicht in de verschillende soorten was die worden gebruikt en hoe je kaarsen veilig kunt maken. Je gaat dus naar huis met je eigen creaties én de kennis om het thuis nog eens te proberen.

Hoe lang duurt de workshop kaarsen maken?

De workshop duurt zo’n 2 uur. Dit komt omdat je na het gieten van de kaars deze ook nog gaat versieren met figuurtjes van was, gedroogde lavendel of bijvoorbeeld schelpjes. Zo kun je jouw creativiteit volledig de vrije loop laten. Je hoeft je niet te haasten en kunt de tijd nemen om je kaarsen perfect te maken.

Kan ik dit doen als beginner?

Absoluut! Een workshop kaarsen maken is geschikt voor zowel beginners als mensen met meer ervaring. De instructeur neemt je stap voor stap mee door het proces, zodat je op een ontspannen manier kunt leren. Ook als je nog nooit een kaars hebt gemaakt, kun jij dus aan de slag met deze workshop.

Kan ik mijn eigen geuren en kleuren kiezen?

Ja en nee. Tijdens de workshop kun je wel de geur kiezen van je kaars, maar het is niet mogelijk om deze een andere kleur te geven. De figuurtjes die je op je kaars kan plaatsen hebben wel kleurtjes, dus het is alsnog mogelijk om een kleurige kaars te maken.

Wat is het verschil tussen koolzaadwas en paraffine?

Koolzaadwas en paraffine zijn twee veelgebruikte soorten was bij het maken van kaarsen, en beide hebben hun eigen kenmerken. Koolzaadwas is een plantaardige, milieuvriendelijke optie die volledig biologisch afbreekbaar is. Het brandt langzamer en schoner dan paraffine, wat betekent dat het minder roet produceert. Paraffine is een petroleumproduct en wordt veel gebruikt vanwege zijn betaalbaarheid en veelzijdigheid. Het smelt sneller en kan sterkere geuren verspreiden, maar is minder duurzaam dan koolzaadwas. Tijdens de workshop van Canndle wordt gewerkt met de duurzame koolzaadwas.

Ook je eigen kaarsen maken?

Ben je enthousiast geworden om je eigen kaarsen te maken? Bij Canndle bieden we inspirerende workshops kaarsen maken waarbij je zelf aan de slag gaat met hoogwaardige materialen, geuren en kleuren. Of je nu een beginner bent of al wat ervaring hebt, onze workshops bieden een unieke ervaring. Schrijf je vandaag nog in voor een van onze workshops en plan dat leuke vriendinnenuitje of vrijgezellenfeest in.

Contract Ads